Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara’ya bin küçükbaşlık tesis.

Zara’ya bin küçükbaşlık tesis.

Küçükbaş hayvan sayımızı çoğaltmalıyız.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Ateş ilçemiz Kaplan Köyü Çotuklar mezrasında yakın zamanda faaliyete geçen küçükbaş hayvan besi çiftliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İşletme sahibi Ziya köklü ve Halil Söyler, tesisler hakkında bilgi vererek proje ile ilgili açıklamalar yaptı.

Şuan işletme sahasında ilk tesiste 600 adet Akkaraman Kangal koyunu yetiştiriciliğine başladıklarını söyleyen Söyler, yaz döneminde tamamlanacak ikinci tesisle koyun sayısını bine yükseltmeyi planladıkları, ilerleyen dönemde kesimhane, yem fabrikası tesislerini de kurarak işletmeyi entegre bir tesise dönüştüreceklerini ifade etti.

Oda başkanı Zeki Şimşek " İlçemizde bitme noktasına gelmiş küçükbaş hayvan sayımız son bir kaç yıldır artmaya başladı, ama bu yeterli değil. Bizim meralarımız yaylalarımız küçükbaş hayvan için uygun. Bizim meralarımızı otlaklarımızı biz kullanmalıyız, dışardan kimsenin gelmesine izin vermemeliyiz" dedi.