Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Hayvan Pazarı üreticinin..

Hayvan Pazarı üreticinin..



Kurbanlık hayvan satışları hakkında açıklama yapan Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Kurban Bayramı öncesi Zara Canlı Hayvan Pazarının açılmasının besiciler için önem arz ettiğini söyleyerek bu bayramda da açılmasını istedi.

Başkan Şimşek yaptığı açıklamada; “Her yıl Kurban Bayramı öncesi açılan canlı hayvan pazarı besicilerimizin vatandaşlarımıza ulaştığı yerdir. Bu bayram pazarın açılmaması halinde üreticilerimiz kurbanlık hayvanlarını nerede nasıl satacaklar. İlçemizdeki Hayvan pazarının açılmasına izin verilmeli.”

Başkan Zeki Şimşek, “31 Mayıs 2023 tarihinde kentteki hayvan pazarlarının Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon Kararı ile ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığı belirtilmişti. Yaklaşık 20 gün geçmesine rağmen halen açılma izini gelmedi. Üreticilerimiz kurbanlık için besledikleri hayvanları nerede nasıl satacaklar. İlçemizde şuan hastalık yok. Kurban bayramına sayılı günler kaldı. İlçemizdeki pazarın açılmasına mani bir durum yok, herhangi bir hastalık bulgusu da yok. Üreticimizin yılda bir kez ürettiğini değerlendiği Kurban Bayramında mağdur edilememeliler. Kararın biran evvel açıklanması halinde üreticilerimizde hazırlıklarını yapabilmelidirler” dedi.