Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası TMO İçin çalışma başlattı.

Zara Ziraat Odası TMO İçin çalışma başlattı.


 Zara Ziraat Odası Başkanlığı, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Zara’da alım yapması amacıyla Geçici Alım Şubesi açılması için girişimlerde bulundu.

Oda Başkanı Zeki Şimşek yaptığı açıklamada, “İlçemiz üreticilerinin ürünlerinin en iyi fiyattan alımlarının yapılması için Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü ve Sivas Başmüdürlüğüne başvuruda bulunduk. Geçici Alım Şubesi’nin ilçemizde açılabilmesi için odamıza ait Küçük Sanayi Sitesindeki kantarı alımlarda kullanılmak üzere tahsis edeceğiz, daha önce de kalıcı alım şubesi açılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Şimşek, “Geçici alım şubesinin açılması için oda olarak müracaatımızı yaptık. TMO tarafından ilçemizde alım yapılabilmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.

TMO tarafından ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpa da ise 7 bin lira olarak alım açıklandığını ifade eden Şimşek “Bu fiyatlara ilave olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday başına 1.000 TL, arpa için 500 TL verileceği, üreticilerimizin eline ekmeklik buğdayda 9 bin 250 lira, arpa da ise 7 bin 500 lira geçeceği açıklanmıştı. Bu rakamlardan tüm üreticilerimizin yararlanmasını istiyoruz.”

Şimşek, “Yeter ki ofis, ilçemizde alım yapsın. Ofisin alım yapması üreticinin emeğini koruması demektir. Bu yıl mahsulün iyi çıkmasını umut ederek şubenin açılmasını temenni ediyoruz.

Yeni hasat dönemi ve fiyatların çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz.” dedi.