Zara Ziraat Odası > Haberler > Pas hastalığı için ilaçlı mücadele önerisi

Pas hastalığı için ilaçlı mücadele önerisi

Zara'da tarım arazilerinde pas hastalığı incelemesi yapıldı.

İlçemiz Zara ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zara Ziraat Odası yetkilileri tarafından ekinlerde pas hastalığı incelemesi yapıldı.

İlçedeki çiftçilerden gelen ihbarlar üzerine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ziraat mühendisleri tarım arazilerinde incelemelere başladı.

Konu hakkında açıklama yapan Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, "İlçemizde ilkbahar döneminde aralıksız yağan sağanak yağışlar nedeniyle tarım arazilerinde pas hastalığı baş gösterdi. Yapılan incelemelerde de pas hastalığının buğday tarlalarını tehdit niteliğinde olduğu, mücadele yapılması gerekmektedir. Hastalığın oluşmasını yüksek oranda nem sebep olmaktadır. Yapılan incelemede ilerleyen zaman içerisinde hububat tarlalarında zarara dönüşmemesi için sarı pas hastalığı zararına karşı çiftçilerimizin tedbirlerini alması ilaçla mücadeleye başlaması gerekmektedir." dedi.