Zara Ziraat Odası > Tarihçe

Tarihçe

Zara Ziraat Odası 1965 yılında meslek hizmetleri görmek, tarım sektörünün her alanda genel menfaatlere uygun olarak gelişmesine ve devletin tarımsal plan ve programlarının gerçekleşmesine yardımcı olmak, çiftçilerin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, tarımda iş, meslek disiplini ve ahlakı ile birliğini korumak, çiftçilerin birbirleri ile ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak amacıyla kuruldu. Zara Ziraat Odası’nda 1965 yılından günümüze sırasıyla Hüseyin Muslu (1965-74), Ahmet İlbaş (1974-93), Ömer İlbaş (1993-97), Muhlis Gökçe (1997-98), Tekin Tuna (1998-00) Ziraat Odası Başkanlığı yapmışlardır. 2000 yılında yapılan Genel Kurul Toplantısıyla oda başkanlığına Zeki Şimşek getirildi.

Zara Ziraat Odası’na kayıtlı aktif üye sayısı 3.000’dir.

2003 yılında oda adına çiftçilerimize şu anki odamızın bulunduğu çarşı içerisindeki 120 m² büromuz ve binan alt katında bulunan 200 m² işyeri vasıflı taşınmaz mallar olarak alınarak oda kendine ait hizmet binasına kavuşmuştur.

Zara Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan 2.500 m²’lik arsa vasıflı taşınmaz malı oda adına satın alınarak üzerine yapılan 500 m² kapalı alana sahip tesiste çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için saatte 4 ton kapasiteli gerek sulu, gerekse kuru hububat eleme tesisi (selektör) kurularak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Aynı binada ayrıca çiftçilerimizin ürettikleri ürünlerin satış yapımı esnasında ürünlerini tartabilecekleri kantar alınarak çiftçilerimizin hizmetine sunulmuştur. Yine aynı binada kaba yem tesisi kurularak hizmet vermeye devam etmektedir.

Zara Ziraat Odası Başkanlığı, çiftçisinden aldığı güç ve desteği yine Zaralı çiftçilere hizmet olarak geri dönüşüm sağlamaktadır.