Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'nın ilk coğrafi işareti; Zara Sac Ekmeği tescillendi.

Zara'nın ilk coğrafi işareti; Zara Sac Ekmeği tescillendi.

Zara Ziraat Odası tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucunda Zara Saç Ekmeği, Coğrafi İşaret alarak tescillendi.

2020 yılında yapılan başvuru ile Zara Sac Ekmeği Zara Ziraat Odası adına coğrafi işaret alarak tescil edildi.

Zara’da üretilen sac ekmeğinin tescil almasının tanıtım açısından önemli olduğunu belirten Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Sac ekmeğimiz artık Zara’ya özgü bir ürün olarak tescillendi. Sac Ekmeğimiz, buğday unu, çökelek veya peyniraltı suyu, kaya tuzu ve maya ile hazırlanır. Bu hamur Zara’ya özgü olan sac üzerinde pişirilir. Zara Sac Ekmeği tescillenerek sadece ilçemize özgü bir ekmek haline geldi. Zara’ya özgü olan sac ekmeğimizi tescil ettirmek mutlu etti. Bu şekilde zara bir değer daha kazanmış oldu” dedi.