Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara’mızın ve Öz Köyleri bölgesinin doğa harikası olan, Kazgölü çevresinde açılması planlanan Magnan ocağı için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini daha önce paylaşmıştık

Zara’mızın ve Öz Köyleri bölgesinin doğa harikası olan, Kazgölü çevresinde açılması planlanan Magnan ocağı için mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini daha önce paylaşmıştık

Habitat harikası Kazgölü’nün varlığını tehdit eden ve bölge tarımını olumsuz etkileyecek olan bu proje, mahkemenin kesin kararı ile iptal edilmiş, açılmamasına karar verilmiştir. Bu kararda özellikle gurbetteki iş insanlarımızın ve bölge halkımızın gayreti etkili olmuştur.

Mahkeme heyetinin bu kararı, bizleri doğa için duyduğumuz endişenin son bularak, güvende hissetmemizi sağlamıştır. Artık bütün bölge halkı ve doğaseverler rahat bir nefes alacaktır.

Bu süreç boyunca, birçok kurumun ve kişinin azımsanmayacak desteği olmuştur. Katkısını ve desteğini esirgemeyen bütün herkese teşekkür ederiz.

Fakat, bilhassa mahkeme süreci boyunca maddi ve manevi destekleri ile Av. Esra ESER Hanımefendi’ye, İş insanı Musa KÜRKÇÜ’ye ve bu davaya bizzat müdahil olan, Köy muhtarlarımız; İbrahim KIZIK’a, Mehmet DANACI’ya , Cemal YÜKSEL’e , Zara Ziraat Odası’na, Zara Muhtarlar Derneği’ne, Zara Vakfı’na, Zara Kızılırmak Yöresi Dernekler Federasyonu’na, Rasim ÇİMEN’e ve birlik içinde kamuoyu desteğini sunan bütün Öz Köyleri halkına teşekkür ediyorum.

Zeki ŞİMŞEK