Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zaralı çiftçilere korunga desteği

Zaralı çiftçilere korunga desteği

Sivas'ın Zara ilçesinde çiftçilere korunga tohumu dağıtıldı.

Zara Ziraat Odası Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen proje ile ilçede faaliyet gösteren üyelerine korunga tohumu desteği sağlandı.

 

Hayırsever İş İnsanı Hüseyin Önder tarafından maddi destek sağlanan proje ile 100 üreticiye 50'şer kilo korunga tohumları teslim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "İş İnsanımız Hüseyin Önder'in geçtiğimiz yıl Tödürge köyünde bin dönüm arazide yüksek verimde korunga yetiştirmesi üzerine, Zara genelinde üreticiyi teşvik etmek maksadıyla bir proje geliştirdik. İş insanımızın projemize maddi ve manevi desteği sayesinde 5 ton tohumu üye üreticilerimize teslim ettik. İlçemiz hayvancılık memleketi, bu sebeple de besicilik yapanların girdi maliyetlerinin düşürülmesinde ve yüksek verimli üretim yapılmasında yem bitkisi üretimi önemli bir yer tutmaktadır. Yem bitkisi üretiminde de ilçemiz iklim ve arazi yapısına da uyumlu olması sebebiyle korunga bitkisini tercih ettik. Hiç bir yükümlülüğü olmamasına rağmen odamız faaliyetlerini destekleyerek çiftçi çocuklarına bot, mont dağıtımından meyve fidanı dağıtımına ve son olarak da korunga tohumu dağıtımına kadar bir çok projemizde ilçemiz tarımına katma değer sağlayan Hüseyin Önder'e teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.