Zara Ziraat Odası > Haberler > Zaralı çiftçiler için ucuz yem anlaşması.

Zaralı çiftçiler için ucuz yem anlaşması.

Zaralı çiftçilerin ucuz yem temini amacıyla Zara Ziraat Odası Başkanlığı ile Salihoğulları Tarım firması arasında anlaşma sağlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, “5 yıldır uygulamakta olduğumuz ucuz yem temini hususunda anlaşmalar ile çiftçilerimiz bir nebze de olsa nefes almaktalar. Günlük artan fiyatlar nedeniyle Bu yıl zor şartlarda gerçekleştirdiğimiz ucuz yem anlaşmasında oda kayıt belgesi ibrası, perakende alım şartı ile firmaya giden çiftçilerimiz stoklarla sınırlı, ilk bin torbaya kadar Sivas üretimi 13 protein, 2 bin 600 kalori ekonomik besi yeminin torbasını 135 TL’den temin edebilecekler. Sonrasında ise 140 TL’den fiyat uygulanacak, gelecek zamlara nazaran piyasanın altında fiyatlarla çiftçilerimize ucuz yem uygulaması yapılmaya devam edecek.” dedi.

Şimşek, ayrıca İmece ve Başak Kartı olan çiftçilerin 3’er ay vadesiz alım yapabileceklerini de sözlerine ekledi.