Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara’daki veterinerlik faaliyetlerinin yeterliliği sağlanılmalıdır

Zara’daki veterinerlik faaliyetlerinin yeterliliği sağlanılmalıdır

Üreticilerin Zara Ziraat Odası’na ilettikleri ve oda yönetimi tarafından üreticilerle sağlanılan görüşmeler neticesinde yapılan yazılı görüşmede, mevcut veterinerlik yasası ile ilgili mağduriyete değinildi.

Zara ilçesinde hayvan üreticilerinin ortak sorunu olan veterinerlik hizmetlerinin iyileştirilmesi için üreticilerin talepleri doğrultusunda Zara Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile yazılı görüşme yapıldı.

Oda Başkanı Zeki Şimşek, “İlçemizde 136 köy, 256 mezra bulunmaktadır. İlçemiz köy ve mezra sayısı olarak çok ve dağınık yüzölçüme sahiptir. Özel veteriner sayısı da yetersizdir. Öyle ki köylere gidiş geliş yapan sadece bir tane özel veteriner bulunmaktadır. Odamıza gelerek mağduriyetlerini belirten üreticilerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda aylar geçmesine rağmen ilçemiz kırsalındaki besicilerimizin hayvanlarında küpeleme ve kayıt işlemlerinin yapılamadığı, besicilerin bu nedenle mağdur oldukları, ilçedeki tek özel veteriner hekimin bu kadar işi yapamayacağından İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde görev yapan veteriner hekimlerin küpeleme, kayıt ve hayvan hastalılarına bakabilmeleri talepleri ortaya çıkmaktadır” dedi.

Şimşek, “Bize yansıtılan bu talepleri Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları birliğine ilettik, en kısa sürede cevabın ilçemiz veterinerlik sorunlarına ışık tutacak nitelikte olacağını temenni ediyoruz” dedi.