Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da Üç Bin Tavuk Dağıtıldı.

Zara'da Üç Bin Tavuk Dağıtıldı.

Çiftçilerin talebi üzerine Zara’da, Ziraat Odası Başkanlığı tarafından tavuk dağıtımı yapıldı.

Üreticilerin yoğun talepleri üzerine köy yumurtası ve köy tavuğu üretimini teşvik etmek amacıyla talep alan Zara Ziraat Odası, ilçeye getirttiği üç bin tavuğu Zara Sanayi Sitesindeki odaya bağlı tesislerde hak sahiplerine dağıttı.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, yaptığı açıklamada, köy tavukçuluğunu geliştirmek için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İlçede geçmişte 11 bin adet tavuk talebinde üreticilere yardımcı olmaya çalıştıklarını anımsatan Şimşek, "İlçemiz çiftçilerinden son yıllarda odamıza müracaat ederek tavuk talebi konusunda destek talepleri oldu. Artan taleplere kayıtsız kalmayarak üç bin adet üç bin adet 24 haftalık Ligorin cinsi yumurta tavuğu üretici firma tarafından ilçemize getirilerek dağıtıldı." diye konuştu.

Doğanın dengesinin korunmasında üretimin de unutulmaz bir faktör olduğuna değinen Şimşek, “Üretici sayısının azalması, çiftçilik yapanların olmaması, geçmişte hayvan hastalıklarına önlem amaçlı toplu itlafların yapılması gibi durumlar nedeniyle doğada dengeler bozulmaktadır. Koyunculuğun azalması doğada sürüngenlerin artmasına, kümes hayvancılığının azalması başta kene olmak üzere haşeratın ve sürüngenlerin sayısının artmasına neden olur. Hayvansal gıdanın tedariğinden doğanın düzenine çiftçilik çok önemli bir iş koludur. Üreticilerimizin hayvansal üretimlerinin desteklenmesinin artması, kümes hayvancılığı ve küçükbaş hayvancılığın daha çok desteklenmesi gerekmektedir” dedi.