Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da Simental ve Montofon ırkı tohumlama uygulaması başladı

Zara'da Simental ve Montofon ırkı tohumlama uygulaması başladı

SİVAS (AA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 42 ilde uygulamaya konulacak Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında Sivas'ın Zara ilçesinde Simental ve Montofon ırkı tohumlama uygulamasına başlanıldı.

Bakanlığın "Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi"nin alt proje faaliyeti olan ETKİYAP projesi, ilçeye bağlı Eymir köyünde Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek'e ait ahırda tohumlama uygulamasının gerçekleştirilmesi ile başlatıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "Bakanlığımız tarafından üreticilerimizi desteklemek, tarım ve hayvancılığın güçlendirilmesi amacıyla başlatılan proje ile Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Veteriner Hekimi Kadir Evci öncülüğünde ilçemizde her yıl 3 bin büyükbaş hayvanda suni tohumlama yapılması planlanıyor. Üç yıl sürecek olan proje kapsamında üreticilerimiz 7/24 yetkilileri arayarak hayvanlarına suni tohumlama uygulaması yaptırabilecekler. Normal şartlarda yüksek maliyetlerden yaptırılabilen uygulama, Bakanlığımızın projesi ile ilçemizin bütün köy ve mezralarında 15 TL gibi cüz i bir giderle yaptırılabilecek. İlk talep eden olarak hayvanlarımızın uygulamalarını yaptırdım. Üreticilerimiz için sunulmuş güzel bir fırsat olduğunu düşünerek, tüm çiftçilerimizin projeden yararlanmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

7 ilçemizin proje kapsamında olduğunu ifade eden Şimşek, projenin hayata geçirilmesinden dolayı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, Valimiz Salih Ayhan’a, İl Tarım ve Orman Müdürümüz Seyit Yıldız’a, Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Ufuk Ateş ile projede görev alacak veteriner hekimlerimize teşekkür ederim. Dedi.