Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara’da patates hasadı başladı.

Zara’da patates hasadı başladı.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek, İlçe Kaymakamı Mehmet Sayın, kurum amirleri birlikteliğinde patates hasadına katıldı.

Gümüşçevre köyüne giden ilçe protokolü, patates üreticisi Abdullah Celep'i tarlasında ziyaret ederek, işçilerle patates topladılar, üretim hakkında bilgi aldılar.

Konu hakkında açıklama yapan Kaymakam Mehmet Sayın, "İlçemizde patates üretimi yaygınlaştırılarak, rekolte artırılmalıdır. Sulu tarıma geçişle mahsul kalitesi de yükselmektedir" dedi.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek de, “Son iki yılda patates ekiminde ilçemiz önemli bir eyere geldi. Karadeniz’den İç Anadolu’ya bir çok tüccarın ilgisi ilçemize dönmüştür. Niğde’den sonra bölgemiz de kaliteli patatesi ile rağbet görmektedir” dedi.

Patates üreticisi Abdullah ise, "16 yıldır patates üretimi yapmaktayız. Hayvancılıkta başaramadığımızı patates üretiminde başardık, 35 dönüm alanda üretim yaparak, yıllık 150 ton mahsul almaktayız. Tarlamızda 15 işçiye istihdam sağlıyoruz" diye konuştu.