Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da küçükbaş hayvan sayısı artıyor

Zara'da küçükbaş hayvan sayısı artıyor


Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi ile Zara ilçesinde küçükbaş hayvan sayısı arttı.

 Ütük köyü Gücükali mezrası, Ütükyurdu köyü ve Avşar köyü Arapça mezrasına giden İlçe Tarım Müdürü Ufuk Ateş, Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Oda genel sekreteri Zikri Bedir  proje yararlanıcılarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "2020 yılında Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesinin uygulamaya başlamasıyla birlikte 397 kişi projeye başvuruda bulunmuş, bunlardan 178'i hak sahibi olurken 40 kişi yararlanmış durumdadır. Proje öncesinde 5 bin civarında küçükbaş hayvan popülasyonunun bulunduğu ilçemizde şuan projeyle birlikte 3 bin 919 küçükbaş daha eklenerek ve doğumlarla birlikte sayı 10 bine yükseldi. Boş kalan meralarımız artık dolmaya başladı.

 Devlet imkanlarından üreticilerimizin daha fazla yararlanması amacıyla Zara Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ile birlikte iki yıldır köylerimizde sürü yönetimi elemanı kursları düzenlemekteyiz." dedi.