Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da çiftçilere korunga silajı dağıtıldı.

Zara'da çiftçilere korunga silajı dağıtıldı.

İlçemizde besicilik ile uğraşan çiftçilere korunga silajı dağıtımı gerçekleştirildi.

Korunga yem bitkisinin yaygınlaştırılmasını teşvik etmek amacıyla Ziraat İnovasyon Tarım Yatırımları ve Önder Motor firmaları sahibi, İş İnsanı Hüseyin Önder'in desteği ile Zara Ziraat Odası Başkanlığı tarafından 20 üreticiye 13 ton korunga silajı balyası desteğinde bulunuldu.

Tödürge köyünde gerçekleştirilen dağıtımda her biri 650 kilogram ağırlığındaki korunga silajı balyaları besicilere teslim edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "Geçtiğimiz üretim sezonunda bin dönüm arazide korunga yem bitkisi yetiştiriciliği yapan iş insanı Hüseyin Önder, üretimini yaparak balya haline getirdiği korunga silajlarını ilçemiz genelinde faaliyet gösteren odamız üyesi çiftçilerimize dağıtma kararı aldı. Her biri 650 kilo ağırlığındaki kare balya korunga silajlarını odamıza müracaat eden üreticilerimize düzenlediğimiz programla teslim ettik. Odamız faaliyetlerine ve çiftçilerimize sağladığı maddi ve manevi desteklerinden dolayı iş insanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.