Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > ZARA ZİRAAT ODASI KÖY ZİYARETLERİ DÜZENLEDİ.

ZARA ZİRAAT ODASI KÖY ZİYARETLERİ DÜZENLEDİ.

ZARA ZİRAAT ODASI KÖY ZİYARETLERİ DÜZENLEDİ.

Zara Ziraat Odası Başkanımız Zeki Şimşek, köy Ziyaretleri kapsamında Evrencik, Kardere, Söğütözü, Çaylıca, Aşağımescit, Yukarımescit, Yukarıçamurcu, Bektaş Köyleri ile Yanık, Boğaz mezralarında muhtar ve çiftçileri bilgilendirdi.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Şimşek, "Kovid-19 salgını etkilerinin azalması ve normalleşme sürecinin başlaması ile ziyaretlerimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu ziyaretlerimizde muhtarlarımıza ve çiftçilerimize Çiftçi Kayıt Sistemi dosyaları, destekleme dışı kalan arazilerin çok düşük maliyetlerle miras intikal işleri ile kayıt altına alınabildiği, kuraklık desteklemesi konularında bilgilendirmeler yaptık." dedi.

Köylerde hayvancılığın ve tarımsal faaliyetlerin artırılması amacıyla ziyaretlerimizi sürdürerek gözlemlemeler yapmaya devam edeceklerini de ifade eden Şimşek, yaşanılan sıkıntılar hakkında da yetkili kurumlara bilgi verdiklerini sözlerine ekledi.

18 YIL YETKİLİLERİN UĞRAMADIĞI KÖY

Zara’nın Bolucan Bölgesinde son köyümüz olan Evrencik köyü ziyaretinde 18 yıldır köye yetkililerin uğramadığı bilgisini alan Başkan Şimşek, “Köy sakinlerinin yıllardır çözüm bekleyen sorunları olduğunu, 2004 yılından bugüne yetkililerin köylerine gelmediğini söylemeleri bizleri etkiledi. Zara ile İmranlı ilçeleri arasına sıkışan köyümüzün konut yapılarına baktığımızda tamamına yakını kara baca taş evlerden oluşuyor. Köyün çeşmesinin üzerinde YSE tarafından 1972 yılında yapıldığı bilgisine ulaşıyoruz. Uzun yıllar süren yol sorunlarının kısmen giderildiği köyde hala yollar bakım istemekte” diye konuştu.