Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası köy gezileri

Zara Ziraat Odası köy gezileri

SİVAS (AA) - Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, köy ziyaretlerine devam ediyor.

Köy ziyaretleri kapsamında Yarağıl, Tuzlagözü, Selimiye, Karslılar, Emirhan ve Akdede köylerine giden Şimşek, muhtarlar ve çiftçilerle biraraya gelerek sorunları ve talepleri dinledi.

Köy meydanları, muhtarlıklarda ve köy evlerinde çiftçilerle biraraya gelen Şimşek, devlet yatırımları, hibe programları hakkında bilgilendirme yaparak çocuklara ve çiftçilere çeşitli hediyeler verdi.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "Kovid-19 salgını nedeniyle uzun zamandır ara vermek durumunda kaldığımız köy gezilerimize kurallara riayet etmek suretiyle yeniden başladık. 6 köy ve 4 mezramıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde salgın döneminin etkilerini gözlemledik. Süreçten olumsuz etkilenen çiftçilerimiz, her şeye rağmen devletimiz ve milletimiz için üretmeye devam etmektedirler. Artan giderlerden ciddi derecede etkilenen çiftçilerimiz, başta gübre, mazot sorunu olmak üzere giderlerin iyileştirilmesi beklentisi içerisindeler. Dolar karşısında yükselen gübre fiyatlarından mustarip olduklarını dile getiren üreticilerimiz çözüm bekliyor" dedi.

Devlet hibeleri konusunda çiftçileri bilgilendirdiklerini ifade eden Şimşek, "Devletimiz kanalıyla yürütülmekte olan TKDK, KKYDP, Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projeleri hakkında çiftçilerimizin gerekli başvuruları yapmalarını hatırlattık. Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılması ve sürü yönetimi kurslarına ilgi gösterilmesi gerekliliğine vurgu yaptık" diye konuştu.

Şimşek, “Köy gezilerinde bizlere vakit ayıran Yarağıl köyü muhtarı Hüseyin Yüksel’e, Tuzlagözü köyü muhtarı Kudret Şimşek’e, Selimiye köyü muhtarı Taha Yılmaz’a, Karslılar köyü muhtarı Orhan Seven’e, Emirhan köyü muhtarı Nevzat Çalışkan ve Akdede köyü muhtarımız Kazım Güngör’e teşekkürlerimi sunarım” dedi.