Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası Başkanlığı, Kasım ayı Meclis Toplantısını Korkut Köyünde Gerçekleştirdi.

Zara Ziraat Odası Başkanlığı, Kasım ayı Meclis Toplantısını Korkut Köyünde Gerçekleştirdi.

      Korkut köyü konağında vatandaşlarla bir araya gelen oda meclis üyeleri, çiftçilerin sorun ve beklentilerini dinledi.

Ziraat Oda Başkanı Zeki Şimşek,”Oda meclis toplantılarımızı 3 yıldır bölge bölge köylerimizde yapmaktayız. Bu ayda korkut köyümüzde yapmak nasip oldu.Köylerimize gelerek çiftçilerimizin bize ilettiği sıkıntılarını gereken yerlere ulaştırmaktayız.Özellikle tarım ve hayvancılık konularında bize iletilen sorunları gerekli mercilere iletiyoruz ve takipçisi olmaktayız.Küçükbaş hayvancılığın yeniden canlandırılması, Korkut köyümüzün eski haline kavuşturulması için özel bir çalışma gerçekleştirilmelidir. Korkut köyü, nüfusu çok olan tek köyümüz. İnsanlarımızın köylerini terk etmemiş olması bir avantajdır, bu nüfusu avantaj olarak kullanmalıyız, desteklenmelidir."dedi.

Köy muhtarı Tacettin Kınacı ise "Köylülerimizin birçok konuda talepleri var ancak öncelikli olarak istedikleri ve üzerinde hem fikir oldukları konu sosyal güvencedir. Köyde duranların, çiftçilik yapanların tarım Bağkur'larının devlet tarafından yatırılmasıdır." diye konuştu.

Sulama kanallarının bakımının yapılması gerektiğini de ifade eden Kınacı, bir an önce çiftçinin bu sıkıntısının giderilmesini talep etti.

Toplantıya oda meclis üyeleri ve çok sayıda çiftçi katılım sağladı.

ŞİMŞEK ”Bizi ağırlayan bu imkanı veren köy muhtarımız Sayın Tacettin KINACI ve korkut köyü sakinlerine şükranlarımı sunar, toplantımıza katılan herkese teşekkür ederim ”dedi