Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek'ten köy ziyaretleri.

Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek'ten köy ziyaretleri.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, 2023 Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyaları dönemi öncesi köy ziyaretleri düzenledi.

İlçeye bağlı Çaylı, Dipsizgöl, Seten, Danışık ve Kelhasan köylerine ziyaret düzenleyen Şimşek, muhtarlarla ve çiftçilerle bir araya gelerek, köylerin çiftçilik ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Şimşek, "2023 yılı ÇKS başvuru dönemi öncesinde ilçemiz çiftçilerinin devlet desteklerinden istifade etmeleri amacıyla köylerimize ziyaret düzenliyoruz. Ekilip, biçilen ama doğrudan gelir desteği alınamayan arazilerin ÇKS'ye girebilmesi için muhtarlarımızı ve üreticilerimizi bilgilendiriyoruz. Bölge hayvancılığının yok denecek kadar az olduğunu gördüğümüz köylerimizde hayvancılık desteklerinden de yararlanılarak besicilik faaliyetlerinin yapılması gereklidir. Köylerimiz yazdan yaza yaşanılan yerler olmaktan çıkmalı, ülkemiz ekonomisi için üreten yerler olmalıdır. Bu bağlamda ümit ediyoruz köylerine geri dönenlerin ve üretim yapanların Bağ-Kur primleri devlet destekli olur" dedi.