Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek, Şerefiyeli çiftçilerle bir araya geldi

Zara Ziraat Odası Başkanı Şimşek, Şerefiyeli çiftçilerle bir araya geldi

SİVAS (AA) - Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Şerefiye köyünde bölge muhtarları ve çiftçilerle bir araya geldi.

 Köy kahvesinde düzenlenen toplantıda tapu miras intikali, Çiftçi Kayıt Sistemi, kurslar, eğitim desteği, hayvancılık, yem bitkisi desteği, solucan gübresi konularında bilgilendirme yapıldı.

 Muhtar ve çiftçileri bilgilendiren Şimşek, şunları söyledi;

 "Yaklaşık bir yıldır tapu miras intikal konusunda oda olarak mücadele veriyoruz. İlçemizin 600 bin dekar ekilebilir arazisinin yalnızca 118 bin 570'i ÇKS'ye giriyordu. Başlattığımız çalışmalar neticesinde bu oran 131 bin 457 dekara yükseldi. Bir yılda 12 bin 887 dekarlık arazimiz ÇKS dosyasına girerken bu sayede ilçemize de bir milyon 160 bin TL ek destekleme girmiş oluyor. Şerefiye' de şuan toplam 150 ÇKS dosyası olan var. Muhtarlarımızın ve çiftçilerimizin bu konuya duyarlı olmaları hem çiftçilerimizin, hem de ilçemizin menfaatine olacak, üretim ülkemiz ekonomisine yansımış olacaktır."

 Meralarda yerli halkın hayvancılığı geçiştirmesi gerektiğine değinen Şimşek, "Gençlerimizi tarım ve hayvancılığa teşvik etmeliyiz. Meralarımız boş kalmamalı, yerli halkın küçükbaş hayvancılık yapmaları sağlanmalıdır. Şerefiye bölgemizde küçükbaş hayvan popülasyonu ve yonca, korunga gibi yem bitkisi ekimi artmalıdır. Bizler de oda olarak sorun ve beklentileri yetkililere taşıyoruz. Bunun haricinde de altı ayda hayırseverlerimizin destek ve sponsorluğunda çiftçi çocuklarımıza 130 bin lira maddi değerinde bot, mont, kırtasiye dağıtımı ve burs desteği sağladık, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz birlikteliğinde köylerimizde çeşitli kurslar düzenledik." dedi.

Başkan Şimşek, toplantıya ev sahipliği yapan Şerefiye Muhtarı Doğan Turan’a, toplantıya katılan tüm muhtarlar ve çiftçilerimize teşekkür etti.

Toplantıya; Şerefiye Muhtarı Doğan Turan, Alişir Köyü Muhtarı Sinan Ayyıldız, Armutçayırı Köyü Muhtarı Turğay Danışan, Aşağıkovacık Köyü Muhtarı Erol Çolak, Becekli Köyü Muhtarı Nurettin Güleç, Büyükgüney Köyü Muhtarı Selahattin Şimşek, Çevirmehan Köyü Muhtarı Ali Haydar Şahin, Dereköy Köyü Muhtarı Enis Tekbaş, Dilekpınar Köyü Muhtarı Sadık Sel, Gühertaş Köyü Muhtarı Hasan Yılmaz, Gölbaşı Köyü Muhtarı İsmail Vural, Göktepe Köyü Muhtarı İmam Kaya, Güllüali Köyü Muhtarı Tuncer Arslan, Kayabaşı Köyü Muhtarı Yüksel Coşkun, Kayadibi Köyü Muhtarı Vedat Çelebi, Keçeyut Köyü Muhtarı Tuncay Coşkun, Kızık Köyü Muhtarı Elvan Duran, Pazarbelen Köyü Muhtarı Önder Altuntaş, Söğütlü Köyü Muhtarı Şükrü Ayyıldız, Şenyayla Köyü Muhtarı Nurettin Yiğit, Yeşimli Köyü Muhtarı Celal Akkuş, Yeşilköy Köyü Muhtarı İlyas Kılıç, Yıkılgan Köyü Muhtarı Davut Hatip ile bölge çiftçilerimiz katıldı.