Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Balı için sözleşmeler imzalandı.

Zara Balı için sözleşmeler imzalandı.

Coğrafi İşaretli Petek ve Süzme Zara Balının kg fiyatı 250 TL olarak belirlenmiştir.

Zara Balı Coğrafi İşaretinin alımının ardından hasat sürecini tamamlayarak Zara Ziraat Odası’na dilekçe ile müracaat eden 15 arıcı numunelerin alımı ve analizlerin yapılması sonucunda 2022 üretimi ballarında “Zara Balı” ismini kullanmaya hak kazandı.

“Zara Balı” özelliklerini taşıyan ballarda logo kullanımı için Oda Başkanı Zeki Şimşek ve 15 bal üreticisi arasında sözleşme imzalandı. Protokol sonrası Şimşek tarafından üreticilere Zara Balı Coğrafi İşaret Belgesi şilti takdim edildi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, yaptığı açıklamada; 2022 yılı Zara Balı Coğrafi İşaret kullanacak 15 arıcımızla bir araya gelerek bir toplantı düzenledik. 15 arıcımızla sözleşme imzaladığımız toplantımızda ambalaj, pazarlama ve fiyat konularını ele aldık. Toplantımız sonucunda Zara Balı Coğrafi İşaretli petek ve süzme balın 2022 yılı satış kilogram fiyatı 250 TL, kara kovan balın kilogram fiyatı 400 TL olarak belirlendi. Odamıza müracaat ederek, analizleri istenilen sonuçta çıkan ve sözleşme imzaladığımız bal üreticilerimiz; Enes Kuzu, Muharrem Emin Yiğit, Yunus Bedir, Adem Tarhan, Kazım Kılıç, Hüseyin Çınar, Binyami Gürler, Abbas Çakır, Hüseyin Şahin, Ali Erbaş, Ali Ertürk, Fikri İlhan Haşim Çınar, Hüseyin Tunç ve Durmuş Öztürk 2022 yılı üretimi ballarında Zara Balı coğrafi işareti kullanabilecekler” dedi.