Zara Ziraat Odası > Haberler > Suni Tohumlamada ilk sıradayız.

Suni Tohumlamada ilk sıradayız.

Zara'da simental ve montofon ırkı tohumlamada ilk 6 ayda bin 200’e ulaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Etçi ve Kombine Irkların Yaygınlaştırılması Projesi (ETKİYAP) kapsamında simental ve montofon ırklarını tohumlama uygulamasında ilçemiz geneli 6 ayda bin 200 tohumlama yapıldı.

Bakanlığın "Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi"nin alt proje faaliyeti olan ETKİYAP projesi, ilçeye bağlı Eymir köyünde Zara Ziraat Odası Başkanımız Zeki Şimşek'e ait ahırda tohumlama uygulamasının gerçekleştirilmesi ile başlatılmıştı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek “İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz Veteriner-Hekimi Kadir Evci tarafından gerçekleştirilen tohumlama ile Sivas genelinde en çok tohumlama yapılan ilçe durumunda olan Zara ilçemizde ilk buzağıların Mart ayında doğması bekleniliyor. 25 TL’den devam eden tohumlama fiyatlarında 2022 yılı fiyatlarının açıklanması bekleniyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederim”dedi.