Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > ŞİMŞEK, “KIŞLIK HUBUBAT EKİMİ İÇİN DESTEKLEME ÖDEMELERİ ÖNEMLİ” "DESTEKLEME ÖDEMELERİ BİRAN EVVEL YAPILMALI"

ŞİMŞEK, “KIŞLIK HUBUBAT EKİMİ İÇİN DESTEKLEME ÖDEMELERİ ÖNEMLİ” "DESTEKLEME ÖDEMELERİ BİRAN EVVEL YAPILMALI"

Kışlık hububat ekimine başlayan çiftçimiz durmak bilmeyen girdi maliyet artışları nedeniyle dertli durumda.

Konu hakkında açıklama yapan Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, hububat ekimi için mazot ve gübreye ihtiyacı olan üreticimize destekleme ödemelerinin biran evvel yapılması gerektiğini söyledi.

Şimşek açıklamasında;“2022 yılı mazot gübre desteği 6 ay öne çekildi. 2023’ün Mart ayında verilmesi gereken desteklemenin bu ayın başlarında verilmesi kararlaştırıldı. Fakat bugüne kadar verilmedi. Üreticimiz dört gözle mazot, gübre desteğinin verilmesini bekliyor. Tarlasına ürününü ekebilmesi için öne çekilen desteklerin biran önce verilmesi gerekmektedir. Ödemelerin yapılmaması nedeniyle çiftçi gübresini Tarım Kredi Kooperatifine borçlanarak almakta. Geçtiğimiz yıl aşırı artan gübreyi üreticimiz tam anlamıyla alıp tarlasına atamamıştır. Verim kaybı olmaması için bu yıl erkene alınan mazot gübre desteği ekim döneminde verilmelidir. Bu dönemi kaçırmadan çiftçimizin tam anlamıyla ihtiyacı olan desteklerin hemen verilmesi çiftçinin üretim kaybının önlenmesi açısından çok çok önemlidir” dedi.