Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Şimşek, “Buruk bir hasat dönemi geçirdik”

Şimşek, “Buruk bir hasat dönemi geçirdik”

Zara Ziraat Odası Başkanlığımız, Zara Vakfı ve ZASİAD kuruluşlarımızın birlikteliğinde Şeyhmerzuban Mahallesi Çengüre Çiftliği yolu üzerinde 4. Geleneksel Ata Tohumu (Habeş) Buğdayı Hasadı töreni gerçekleştirildi.

Program sonrası açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, “Bu yıl buruk bir hasat dönemi geçirdik. Üreticimiz kuraklık nedeniyle çok büyük bir sıkıntı içerisinde kaldı. Bir taraftan artan üretim maliyetleri, bir taraftan kuraklığa bağlı ürün kaybı, bir taraftan borçlanmalarla mücadele eden çiftçimizin yaşadıkları, diğer taraftan ülkemizin dört bir köşesinde orman yangınları, yanan canlar, ağaçlar, hayvanlar acımıza acı, sıkıntımıza sıkıntı katmaktadır. Doğal afetlerle mücadele, insan görünümlü canilerin verdiği zararlarla mücadele bizleri derin bir üzüntüye gark etmektedir. Devletimiz güçlü, milletimiz güçlü, her zaman her olumsuz durumdan kurtulmayı, mücadele etmeyi bilen güçlü ve bağlı bir yapımız var. Öncelikle ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan kurtulması, ülkemiz ve ilçemiz üreticisinin emeklerinin karşılığını görmesi en büyük arzumuzdur. Tüm yaralarımızın sarılması, yarınlara güvenle bakabilmeyi ümit etmekteyiz. Gayretlerimiz de bu yöndedir” dedi.

İlçemiz tarım faaliyetlerinin güçlendirilmesi için STK'ların desteğinin de önemli olduğuna değinen Başkan Şimşek, "Zara'mızı temsil eden güçlü sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarımızın üreticilerimize gübre, tohum, mazot desteğinde bulunmaları ilçemiz çiftçileri için elzemdir. Bu konuda çalışmalar yapılması gereklidir." diye konuştu.