Zara Ziraat Odası > Haberler > Şerefiyeli çiftçilere traktör muayene hizmeti

Şerefiyeli çiftçilere traktör muayene hizmeti

Zara Ziraat Odası – Sivas TÜVTÜRK işbirliği ile Şerefiye’de traktör muayene hizmeti gerçekleştirildi.

Odamızın talebi üzerine Şerefiye’ye gelen TÜVTÜRK'e ait gezici muayene istasyonu, 100'e yakın traktörün muayenesini tamamladı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, "Kovid-19 salgını ve bahar aylarının gelmesiyle artan zirai işler nedeniyle çiftçilerimize kolaylık olması, yol kontrollerinde traktörlere uygulanabilecek cezai işlemler nedeniyle tarımsal faaliyetlerde aksama yaşanmaması amacıyla seyyar muayene istasyonunu talep ettik." dedi.

İstasyonun ilk olarak Şerefiye'de açıldığını, ilerleyen zamanlarda diğer bölgelerde de açılacağını belirten Başkan Şimşek, "Sivas il merkezine, Zara ve Suşehri ilçelerine uzak olan Şerefiye ve çevre köylerinin bulunduğu 26 yerleşim yerinde ortalama 260 traktör bulunmaktadır. Çiftçilerimiz bu hizmetle büyük bir sıkıntıdan kurtulurlarken, zirai işlerinden de geri kalmamış oluyorlar." diye konuştu.

TÜVTÜRK ile işbirliğin sürdürüleceğini ifade eden Başkan Şimşek, TÜVTÜRK yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür etti.