Zara Ziraat Odası > Haberler > Muhtarlar günü kutlandı.

Muhtarlar günü kutlandı.

Zara'da 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Zara Köy ve Mahalle

Muhtarları Derneği Başkanı Zeki Şimşek, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından muhtarlardan oluşan heyet, Zara Kaymakamı Mehmet Sayın'ı ve Belediye Başkanı Fatih Çelik'i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Sayın tarafından dernek başkanı Zeki Şimşek'e teşekkür belgesi takdim edildi.

Zara Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı ve Zara Ziraat odası başkanı Şimşek, Muhtarlar Günü'nü her yıl coşkuyla kutladıklarını ancak bu yıl yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle sade bir tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

En kıdemli, en genç, kadın, mahalle ve köy muhtarlarından birer temsilcinin katıldığı heyetle programları tamamladıklarını belirten Şimşek, "2015 yılından bugüne kutlamakta olduğumuz gün, muhtarlarımıza verilen değeri ortaya koymaktadır. Ayrıca yaşamakta olduğumuz süreç de muhtarlarımızın hafife alınamayacak kadar mühim bir görevi ifa etmeye çalıştıklarını da herkes görmektedir." dedi.