Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > KURBAN KURULLARINA UYALIM

KURBAN KURULLARINA UYALIM

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek kurban bayramı komisyon kararlarına uyulması konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Dini amaçla veya Kurban Bayramında ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyenlerin kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak, hayvana en az acı verecek şekilde kesim yapılması gerekir,

Kurban satış yerinin İlçe Merkezi için hayvan Pazar yeri, Şerefiye Köyü için Muhtarlığın gösterdiği hayvan Pazar yerinde yapılacağını söyledi.
Kesim yeri Zara Belediye Mezbahanesi kesim tesisleri olarak belirlenmiştir, Şerefiye Köyü için Muhtarlığın uygun gördüğü bir mahalde kesim yapılmasına, Kurban kesim yerlerinde çevrenin kirletilmemesine, sakatatların ortada blrakılmamasına, hayvana eziyet verilmemesine, özen göstermeliyiz.

Kesim ücreti olarak Zara Belediyesi kesim tesislerinde nakliyesi kendilerine ait olmak üzere büyükbaş hayvan için 1.000,00 TL, Küçükbaş hayvan için 300,00 TL, olarak belirlenmiştir.,

Kendi bahçelerinde kurban kesmek isteyenlerin vatandaşlarımız belirlen kurallara uyarak kesim yapabileceklerdir.

İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından kurbanlık hayvan satın alacak vatandaşların kulak küpesi bulunmayan hayvanları satın almamaları ve aldıkları kurbanlık hayvanlarda, alınan tüm önlemlere rağmen, hastalık şüphesi uyandıracak belirli gördükleri takdirde kurban satış ve kesim yerinde bulunan resmi görevlilere müracaat etmelerini tavsiye ediyoruz.

Kurban olarak kesilen sığır cinsi hayvanlar ile koyun ve keçi türü hayvanlara ait kulak küpelerinin kesim yerlerindeki görevliler, muhtarlar ve belediye görevlileri tarafından imha edilmesine ve imha edilen kulak küpe listelerinin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirilmelidirler, dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, çiftçilerimizin ve vatandaşların kurban bayramını kutlayarak huzurlu ve mutlu nice bayramlar diledi.