Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Korkut ve Yolören köylerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Korkut ve Yolören köylerinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


 

Oda Başkanımız Zeki Şimşek, Korkut ve Yolören köylerimizde çiftçilerimizle bir araya gelerek TMO arpa satış ve dağıtımı, tarımsal girdi maliyetleri artışı, akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, organik gübre kullanımı konularında bilgi verdi.

Zara Ziraat Odası ile Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü birlikteliğinde Korkut ve Yolören köylerinde küçükbaş hayvan ağılı kurma, büyükbaş hayvan barınakları oluşturma, hayvan sağlığı ve tehdit unsurları, yaylımda dikkat edilmesi gerekli durumlar ile ilgili açılacak Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Kurs hakkında açıklama yapan Başkan Zeki Şimşek, "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz işbirliğinde 2021 yılında köylerimizde başlattığımız kurslarımıza bu yıl da devam ediyoruz. Bu yıl açtığımız ilk kursumuz sürü yönetimi elemanı kursumuz iki köyümüzde ayrı ayrı verilecek. 104 saatlik kurs programının sonunda kursları başarılı olarak tamamlayan ve sertifika alan kursiyerler, sürü yöneticileri için tanınan haklardan faydalanabilecekler." dedi.

Başkan Şimşek; Korkut Köyü Muhtarı Ahmet Akpınar , Yolören Köyü Muhtarı Niyazi Kösedağ ile çiftçilere misafirperverliklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Toplantıya; Oda Başkanımız Zeki Şimşek’in yanı sıra Şehit Vahip Dinler Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Alparslan Ergüt ile Veteriner Hekim Samet Hüsem, Ziraat Odası Genel Sekreteri Zikri Bedir katıldı.