Zara Ziraat Odası > Haberler > KENDİ İMKANLARIYLA MODERN TESİS KURDU

KENDİ İMKANLARIYLA MODERN TESİS KURDU

İlçe merkezinde yıllarca inşaat sektöründe hizmet veren Yusuf Eser, aldığı kararla hayvan işletmeciliğine başladı. Söğütlüağıl köyü yakınlarında 300 dönüm arazi üzerine kurduğu 1.280 metrekare kapalı alana sahip ahır ve 320 metrekare büyüklüğünde samanlıkla süt inekçiliğine başlayan Eser, kazançlı olmaması nedeniyle aynı tesiste besiciliğe başladı. 130 baş büyükbaş hayvan kapasiteli modern ahırda yetiştirdiği hayvanları Kurban Bayramı döneminde ve kasapların et ihtiyacında değerlendiriyor.

Konu hakkında açıklama yapan besi işletmesi sahibi Yusuf Eser,”İlçemizin tarım ve hayvancılık bölgesinde olması, hayvancılık üretiminin desteklenmesinin gerekliliğine inandığımdan sektör değiştirerek kendimize ait arazide hiç devlet desteği almadan, tamamen kendi imkanlarım ve öz sermayemle işletmeyi kurdum. Başlangıçta süt inekçiliği yaptığımız işletmede, baktık ki süt para etmiyor ve tesisin büyüklüğüne göre kazancı doğru orantılı değil, hemen besiciliğe yöneldim” dedi.

Eser, “Proje ve hibe ile yapılan tesisler bir milyon TL’ye mal edilirken, aynı nitelikteki tesisi 350 bin TL’ye kurduk. Hiçbir kurumdan da destek almadığımız gibi zaman zaman zorluklar yaşadık” diyen konuştu.

Tesis ile birlikte iki katlı ev yaparak kendilerine yaşam alanı kurduklarını da söyleyen Eser, Hayvancılık ve tarım işletmelerinde önemli olanın üretimi yapmayı hedeflemek olduğunu söyledi.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek ise, “Tamamen kendi imkanları ile kurulmuş ve uzun zamandır üretim yapılan bir tesisin varlığı hibe ve desteksiz de hayvancılığın yapılabileceğini ortaya koymaktadır. Tarım ve hayvancılığı yapmayı aklına koyan bir çiftçi imkanları değerlendirerek de en güzel üretimi yapar. Bu konuda örnek teşkil eden Yusuf Eser çiftçimizi takdir ediyor, bol, bereketli kazançlar dilerim” dedi.