Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > İmranlı ve Suşehri ilçelerine teknik gezi programı.

İmranlı ve Suşehri ilçelerine teknik gezi programı.

Zara Ziraat Odası Başkanımız Zeki Şimşek, Zara Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk Ateş, Oda Genel Sekreteri Zikri Bedir ile birlikte İmranlı ve Suşehri ilçelerine teknik gezi düzenledi.

İlk olarak İmranlı ilçesine gidilerek yeni görevine başlayan İmranlı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Kaya’ya

hayırlı olsun

ziyaretinde bulunuldu. Daha sonra İmranlı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fatih Turhan’ı makamında ziyaret edildi.

Ziyaretin ardından İmranlı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Fatih Turhan birlikteliğinde İmranlı ilçesine bağlı Ardıçalan köyünde Şehsuvaroğlu Tarım ve Hayvancılık şirketine ait bin 200 dekar alan üzerinde dikili olan 30 bin fidandan oluşan Türkiye’nin beşinci büyük ceviz bahçesinde incelemelerde bulunan heyet, şirket yetkilisi ziraat mühendislerinden proje hakkında bilgi aldı.

Aynı Şirket tarafından yakın zamanda kurulacak bin başlık küçükbaş hayvan çiftliği hakkında da bilgi alan heyet, daha sonra Çit Keçi Çiftliğine giderek çiftlik ve üretim tesislerinde incelemelerde bulundu, Firma Sahibi İnşaat Mühendisi Yılmaz Aslan’dan çiftlik çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İmranlı temasları sonrası Suşehri ilçesine giden heyet, Suşehri Tarım ve Orman ilçe Müdürü Levent Kadıoğlu’nu makamında ziyaret ederek ilçede sürdürülen seracılık, ceviz yetiştiriciliği, fasulye yetiştiriciliği konularında bilgiler aldı.

Program sonrası açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, “İlçemiz tarım faaliyetlerinin daha doğru gözlemlenebilmesi amacıyla Zara Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Zara Ziraat Odası birlikteliğinde İmranlı ve Suşehri ilçelerine teknik gezi düzenledik. İlimize bağlı ilçelerimizde tarımsal faaliyetleri zaman zaman gözlemleyerek ilçemizin mevcut durumu ve yapılabilecek tarımsal yeniliklere ışık tutması açısından bu teknik gezilerimize de devam edeceğiz. Ortaya çıkacak çalışmalarımızı da düzenleyeceğimiz toplantıda çiftçilerimizle paylaşacağız” dedi.