Zara Ziraat Odası > Haberler > İlçemizde faaliyet gösteren biçerdöverlerin denetimi yapıldı.

İlçemizde faaliyet gösteren biçerdöverlerin denetimi yapıldı.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek, Zara İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Ufuk Ateş ile birlikte tarlalarda çalışan biçerdöverlerin denetimini yaparak çiftçilerimizle görüştü.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Oda Başkanımız Zeki Şimşek, "İlçemizde hububat hasadının başlaması ile birlikte biçerdöverler faaliyetlerini artırdı. Bu süreçte biçerdöverlerin ürünleri usulüne uygun yapıp yapmadıklarını, sürücülerin, sahiplerinin ve biçerdöverlerin belgelerini kontrol ederek üreticilerimizin mağduriyet yaşamamalarını sağlıyoruz" dedi.

İlkbahar döneminde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle çiftçilerin kötü bir hasat dönemi geçirmekte olduklarını da belirten Şimşek, "Çiftçilerimiz zor durumdalar, fakat ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle kendi durumlarından daha çok ülkemizin durumuna üzülmekteler. Denetimlerde çiftçilerimizin öncelikli olarak hayvan ve ağaç kaybının yaşandığı bu süreçten ülkemizin biran evvel kurtulmasını dilemekteler" diye konuştu.

Denetimlerde hasatta çalışan üretici ve işçilere odamız tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.