Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Emeklilik için Zara Ziraat Odası ile Şekerbank arasında anlaşma sağlandı

Emeklilik için Zara Ziraat Odası ile Şekerbank arasında anlaşma sağlandı

Prim günü dolan ancak emekli olmak için prim borcu bulunan çiftçilerimizin emekli olabilmelerini kolaylaştırmak amacıyla Zara Ziraat Odası ve Şekerbank arasında anlaşma sağlandı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, “Prim gün sayısını tamamlayıp, emekli olabilmelerinin önünde prim borcu bulunan çiftçilerimizin borçlarını yapılandırarak peşin ödemeleri gerekmektedir. Peşin ödeme konusunda maddi zorluk içerisinde olan çiftçilerimizin biran evvel emeklilik hakkını kazanabilmeleri amacıyla odamız ve banka arasında sağladığımız anlaşma ile çiftçilik belgesini ibra ederek bankadan kredi talep edebilecekler. Şartları uygun görülen çiftçilerimizden kefilsiz, ipoteksiz, yıllık ödemeli, hasat sonu ödeme imkanı olan krediyi talep edebilecekler. Ayrıca oda üyelerimizden banka komisyon, hayat sigortaları gibi kredi masraflarında ciddi oranlarda indirimler yapılacak” dedi.

Çiftçilerin emekli olmaları için çiftçi SGK borç yapılandırma Kredi Kampanyasını değerlendirmeleri tavsiye eden Şimşek, kredinin yıllık ödenebildiği gibi 3 yıla kadar da vade imkanının sağlandığını bildirdi.