Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Döviz düştü, fırsatçılar ne bekliyor!

Döviz düştü, fırsatçılar ne bekliyor!

Döviz düştü, fırsatçılar ne bekliyor!

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, mazot, gübre, tohum başta olmak üzere birçok girdi maliyetlerinde dolar kurunda yaşanan sert düşüşün olumlu yansımasını umut eden çiftçilerin beklenti içerisinde olduklarını, fırsatçıların önünün kesilmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalar üzerine dövizde yüzde 30 oranında değer kaybetti. Bu durumun çiftçilerin girdi maliyetlerinde indirime gidileceği umudu beslediğini ifade eden Şimşek, “Tarımsal girdi maliyetlerinin dolara endeksli olmasından dolayı mazot, gübre gibi girdilerde yüzde 300’lere dayanan artışlar yaşandı. Çiftçimizi umutsuz bekleyişe iten bu süreç sonunda Cumhurbaşkanımızın açıklamaları ile Doların Türk Lirası karşısında değer kaybetmesi sevinçle karşılandı” dedi.

Şubat ayı ile birlikte tarımsal faaliyetlerin canlanmaya başladığını dile getiren Şimşek, bu sürede biran evvel fiyatlarda da dolarda yaşanan düşüş gibi bir düşüş beklentisinin gerçekleşmesi çiftçiliğimizin can suyu olacak aksi halde üreticimizin hiçbir üretim şansı kalmayacaktır” diye konuştu.

Yem, gübre, mazot, tohum gibi temel girdi giderlerinde düşük fiyat haberlerine odaklanıldığını ifade eden Şimşek, çiftçilerimizin ülke ekonomisine üreterek değer katacağını da sözlerine ekledi.