Zara Ziraat Odası > Haberler > ÇKS kayıtlarından ziraat odalarına aktif üyelik şart.

ÇKS kayıtlarından ziraat odalarına aktif üyelik şart.

2023 yılı ÇKS başvuruları 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek konu hakkında yaptığı açıklamada, Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olan üreticilerin destek alabilmeleri için ziraat odalarında aktif üye olmaları gerektiğini söyledi. Çiftçilerimiz ÇKS kayıtlarını yaptırmak ve desteklerinden faydalanabilmeleri için ziraat odamıza gelerek üretime devam ettiklerini beyan etmeleri gerekiyor. Bu işlemi yaptırmayan çiftçilerin üyelikleri pasife düşürülerek ilçe tarım ve orman müdürlüğüne bildirilecektir.

Şimşek “Desteklerden yararlanmak için ziraat odalarına aktif üye olunmalıdır. Odamıza başvuru yapmayan çiftçilerimiz mazot, gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal desteklemelerden yararlanmaları mümkün olmayacaktır. Ayrıca doğal afetler sonucunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklerden yararlanabilmesi için 31 Aralık tarihine kadar mutlaka ziraat odamıza gelerek tarım alanlarının beyanı ve odaya kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" diye konuştu.