Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Çiftçilerimizin buğdayının alımı için odamız arazisi ve kantarı tesis edildi

Çiftçilerimizin buğdayının alımı için odamız arazisi ve kantarı tesis edildi

Çiftçilerimizin hububatlarının değerinde alımı amacıyla Zara Küçük Sanayi Sitesinde odamıza ait arazi ve kantar özel bir firmaya kiraya verildi.

Gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde iki taraf arasında imzalanan sözleşme ile odamıza ait 60 tonluk kantar ile arazinin kullanımı ile ilgili firmaya teslim gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, “Lisanslı depoculukta ÇKS’de kayıtlı olduğu kadar hububat alımı yapılmakta ama aslık çoğunlukta olan kayıt dışı üretimin değerlendirilmesidir. Çiftçilerimizin ÇKS kaydına girmeyen ürününün en iyi fiyatlardan değerlendirilmesi amacıyla odamız yönetim kurulunun almış olduğu karar gereği odamız arazi ve kantarı Sivas’ta özel bir firmaya kiraya verildi. İlçemizde çok az sayıda alım yapan firmanın olması ve çiftçimizin emeğinin korunması gayesiyle uygun rekabet koşullarında odamız kantar ve arazisi tesis edildi” dedi.

Daha önce ucuz mazot ve ucuz yem anlaşmaları yaptıklarını hatırlatan Şimşek, Ziraat Odalarının temel önceliği çiftçilerimizin hak ve menfaatlerini korumak olduğunu da sözlerine ekledi.