Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Uzatılmalı

Çiftçi Kayıt Sistemi Başvuruları Uzatılmalı

Başkan Şimşek, “31 Aralık’ta ÇKS başvuru süresi sona erdi. Kış sezonu olması dolayısıyla birçok çiftçimiz şehir dışında bulunuyordu. 31 Aralık 2022 de sona eren ÇKS müracaatının açılması gerekir.” dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Tarımda Dijitale Geçiş” uygulamasının çiftçiler tarafından yeterince bilinmediği ve çiftçilerin tamamı tarafından kullanılamadığından, ÇKS başvuru süresinin uzatılması gerektiğine dair açıklama yaptı.

Başkan Şimşek, Tarım ve Orman Bakanlığının “Tarımda Dijitale Geçiş” uygulamasına çiftçimiz uyum sağlayamadı ve çoğunluğu bu sistemi kullanamadı. Önceki senelerde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül tarihinde başlayıp 30 Haziran’da sona eriyordu. Bu dönem 31 Aralık’ta başvuru süresi sona erdi. Kış sezonu olması dolayısıyla birçok çiftçimiz şehir dışında bulunuyordu. 31 Aralık 2022 de sona eren ÇKS müracaatının açılması gerekir.

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuru yapan çiftçilerimiz için, tarım arazileri üzerindeki üretim bilgisi güncellemeleri daha önce 8 Mayıs 2023 tarihine kadar uzatılmıştı diyen Başkan Şimşek, Fakat hiç müracaat edemeyen çiftçimiz nasıl ürün güncellemesi yapabilecek? Önce ÇKS müracaat tarihinin uzatılması gerekirdi. Şeklinde açıklama yapan Başkan şimşek, ayrıca ÇKS kaydını yaptırmayan çiftçilerin desteklerden yararlanamadığını, tarım sigortasını yaptıramadığını ve düşük faizli kredi kullanamadığını da ifade etti.