Zara Ziraat Odası > Haberler > Başkan Şimşek, Sivas Organik Tarım AŞ (SORTAŞ) Solucan Gübresi Tanıtım Programına katıldı.

Sivas’ta düzenlenen tanıtım programında; Vali Sayın Salih Ayhan ile il protokolü birer konuşma gerçekleştidi.

SORTAŞ Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Tutar ise yaptığı sunum eşliğinde solucan gübresinin faydalarını anlattı.

Üretilen gübrelerin pazarının oluştuğunu ifade eden Tutar, meyve ve sebze üretiminde verimliliğe dikkati çekerek, sıvılaştırılmış organik gübre üretimine de başlanıldığını söyledi.

Sadık yârimiz topraktan daha fazla verim almak, bilimi toprağa yansıtmak istediklerini vurgulayan Vali Salih Ayhan ise ilimizin "Tarımsal AR-GE Merkezi" olması için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi.

2019'da kurulan SORTAŞ'ın solucan gübresinde düzenli üretime geçtiğini hatırlatan Vali Ayhan; "Şirketin ürettiği gübrelerle tarımsal verimliliğimiz artıyor. Gübreye ilgi oldukça fazla, arıtma ve endüstriyel atıkları da gübreye dönüştüren şirketimizi tebrik ediyorum" dedi.

Oda Başkanımız Zeki Şimşek ve ilçe oda başkanlarının da katıldığı toplantıda solucan gübresinin çiftçiye ulaştırılması ve uygulama yöntemleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Sivas’ta seri üretimine geçilen solucan gübresi çok yakında çiftçilerimiz odamızdan da temin edilebilecektir.