Zara Ziraat Odası > Haberler > Başkan Şimşek Çiftçileri Uyardı,

Başkan Şimşek Çiftçileri Uyardı,

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, 2023 yılı oda üyelik güncellemesini yapmayan üreticilere uyarıda bulundu.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek konu hakkında yaptığı açıklamada “2023 yılı oda üyelik güncellemesini yapmayan üreticilere yaptığı uyarıda devlet desteklemelerinden yararlanamayacağını vurguladı.

Üyelik güncellemesi ile ilgili çiftçilere uyarılarda bulunan Başkan Şimşek, “Ziraat Odaları Üye Kayıt Yönetmeliği gereğince her yılın ilk beş ayı içinde tarımsal mal varlığı değişiklikleri kayıtlı olduğu odaya bildirmeyenler, oda yönetim kurulunca değerlendirilerek pasif üye olarak değiştirilebilir şeklindedir. Pasif üye durumuna düşen üyeler, üyelikleri askıya alınmış olması nedeniyle, kendilerine Kanunla tanınan Devlet desteklemelerinden de yararlanması söz konusu olamayacaktır. 2023 yılı güncellemesini yapmayan üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için odamız kayıt güncellemelerini yapması önemle duyurulur.” İfadelerini kullandı.

Oda üyelik güncellemesi yapmayan çiftçilerin kısa süre içerisinde Ziraat odasına gelerek işlemlerini tamamlaması gerektiği vurgulandı