Zara Ziraat Odası > Haberler > Banka Kredilerinde Tarım Komisyon Kararı Ön Planda Tutulmalı

Banka Kredilerinde Tarım Komisyon Kararı Ön Planda Tutulmalı

Sübvansiyonlu verilen krediler yaz kış köyünü bekleyen üretim yapan çiftçilere verilmeli.

Başkan Şimşek, Ziraat Bankası tarafından faizsiz olarak verilen krediler sadece bankanın inisiyatifine bırakılmamalı, tarım komisyon kararıyla üretim yapanlara verilmelidir”. dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, Ziraat Bankası tarafından çiftçiye verilen banka kredilerinde adaletli davranılmasına, Ziraat Bankasının Çiftçiye hizmet etmesini ve Faizsiz kredilerde ilçe tarım komisyonlarının kararının aranması gerektiğine vurgu yaptı.

Devletimizin Ziraat Bankası aracılığıyla sağladığı imkanları üreticilerimize adaletli verilmeli.

Çiftçilerimize devletimizin ziraat bankası aracılığıyla sağladığı imkanlara üretim yapan tüm çiftçilerimizin adaletli şekilde yararlanması gerektiğini, müracaat edildikten sonra hak edene bekletilmeden verilmesi gerektiğini, faizsiz olarak verilen kredilerde sadece bankaya bırakılmamalı tarım komisyon kararıyla üretim yapana verilmelidir”. ifadelerini kullandı.

Faizsiz olarak verilen kredilerde sadece bankaya bırakılmamalı

Tüccarların kredi kullanımında kolaylıkların daha fazla olduğunu söyleyen Başkan Şimşek, aynı kolaylıkların üreten çiftçilere de sağlanması gerektiğini ifade ederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü. “Banka tüccarın yanında değil de üreticinin yanında olmalı. Köyde üretim yapan çiftçilerimize kredi verilirken banka teminat konusunda biraz daha esnek davranmalı. Tüccarlara verilen kredilerin takipleri daha sıkı yapılmalı. Üreten, hayvanını besleyen, köyünde yaşayan çiftçilerimizin hakları daha fazla korunarak daha destek olunmalıdır.” şeklinde konuştu.