Zara Ziraat Odası > Haberler > ARPA ALIM BAŞVURULARI VE DAĞITIMI ODAMIZ ARACILIĞIYLA YAPILACAK

ARPA ALIM BAŞVURULARI VE DAĞITIMI ODAMIZ ARACILIĞIYLA YAPILACAK

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek konu hakkında yaptığı açıklamada “Toprak Mahsulleri Ofisi Mart ayı Arpa satış müracaatları başladı. İlçemizde bulunan üreticilerimizin de arpa alımından faydalanabilmesi için Sivas Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) yetkilileriyle ile görüştük.

İlçemizde bulunan üreticilerimizin başvurular ve alım için Sivas’a birkaç kez gitmesi gerekiyordu. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile yapılan görüşmemiz olumlu sonuçlanmıştır. Arpa alım başvurularını ve dağıtımını Odamıza ait kantarımızda tartılarak sanayi sitesindeki binamızda üreticilerimize dağıtımı yapılacaktır.

Oda Başkanı Zeki Şimşek “Arpanın Şuan ki piyasadaki satış değeri 4,050 TL civarında satılmaktadır. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tonu 2 Bin 535 TL’den arpa satışı yapacaktır. Üreticilerimizin bu imkândan yararlanmalarını istiyoruz. Bundan önceki alımlarda ilçemizde bulunan üreticilerimiz, ulaşım ve nakliye nedeniyle Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) imkânlarından yararlanamıyordu. Yararlananlarda nakliye vb. konularda sıkıntılar yaşamaktaydılar. Oda olarak çiftçilerimizin bu imkanlardan faydalanabilmesi için gerekli görüşmeleri yaptık. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) da kabul etti ve arpa alımı için başvurular Odamıza yapılacak. Dağıtımda Odamız tarafından gerçekleştirilecektir. Üreticilerimiz başvuru için işletmedeki hayvan sayısına göre başvuru yapabileceklerdir. Arpa alım başvuruları için üreticilerimizin Odamıza işletme tescil belgesi ve kimlik fotokopisi ile başvurmaları gerekiyor. Son başvuru tarihi 14 Mart 2022 dir” dedi.