Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > 2021 Yılı Mazot ve Gübre Desteği İcmalleri Askıya Çıkarıldı.

2021 Yılı Mazot ve Gübre Desteği İcmalleri Askıya Çıkarıldı.

ÇKS’ye giremeyen tapularda amacımıza ulaşmaya başladık.

 Zara Ziraat Odası Başkanlığımızın girişimleri ile ilçemizde ÇKS’ye giremeyen tapu sayısında azalma başladı.

 Geçtiğimiz yıl başlattığımız çalışmalar neticesinde çağrımıza kulak veren çiftçilerimizin gerçekleştirdikleri intikallerle 2020 yılında 118 bin 570 dekar olan ÇKS’ye giren arazilerimizde 2021 yılında 12 bin 887 dekar artışla 131 bin 457 dekara ulaşıldı.

Konu hakkında açıklama yapan Oda Başkanımız Zeki Şimşek, “İlçemiz genelinde ekilebilir arazimiz 600 bin dekarken destekleme alınan arazilerimizin toplamı 118 bin 570 dekardı. Bu duruma kayıtsız kalamadık ve vatandaşlarımızın çok zor bir iş olarak algıladığı intikal işlerinin tek bir varisle yapılabileceğini ve ciddi bir iş gücü ve masrafın olmadığını anlatarak, dilekçe ve randevu konularında çiftçilerimize yardımcı olduk. İlk yıl hedefimiz 600 bin dekar ekilebilir arazinin tamamına yakının ÇKS’ye girebilmesiydi. Çiftçilerimiz daha da duyalı olarak 2022 yılında gerekli başvurularını yapıp beklentimiz olan bütün tapuların ÇKS’ye dahil olması sonucuna ulaşmamızdı.

 Mazot ve gübre desteği girdi maliyetlerine göre güncellensin.

 ÇKS’den faydalanılan arazinin artması ile ilçenin ve çiftçinin kazancının arttığını ifade eden Şimşek, “Bu konuda öncülüğümüz devam edecektir. Çiftçilerimize başvuru ve randevu konularında destek olmaya devam edeceğiz. Ayrıca desteklemelerin üretime katma değerinin olabilmesi için ekilebilir tüm arazilerin ÇKS kapsamına alınması ve ülke ekonomisine kazandırılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra da mazot ve gübre desteğinin mazot ve gübre fiyat artışlarına göre güncellenerek verilmesini de talep ediyoruz” dedi.