Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > “Üreticimize bereketli olsun”

“Üreticimize bereketli olsun”

“Üreticimize bereketli olsun”

Zara Ziraat Odası Başkanlığımızın öncülüğünde ve aracılığında Toprak Mahsulleri Ofisi yemlik arpa satış ve dağıtımı ilçemizde düzenlenen törenle başladı.

Küçük Sanayi Sitesinden odamıza ait tesislerde düzenlenen programa katılan Zara Kaymakamı Meriç Dinçer, İmranlı Kaymakamı Abdulkadir Zengin, Belediye Başkan Vekili Salih Uludağ, Toprak Mahsulleri Ofisi Sivas Başmüdürü Ercan Bakırtaş, Baş Müdür Yardımcısı Ömer Ünal üreticilerle bir süre sohbet ederek uygulama ile ilgili değerlendirmeleri dinlediler.

Katılımcılar; Zara Ziraat Odası’nın talebi üzerine başlatılan çalışmalar neticesinde çiftçiler birçok zorluktan kurtularak arpa alımı gerçekleştirildiği, TMO’ların Ziraat Odaları ile işbirliği hakkı olduğu, buna istinaden bu yıl arpa satış ve dağıtım işlerini Sivas’ın tüm ilçelerinde Ziraat Odaları aracılığı ile yapılacağı, ilk dağıtımın da Zara’da gerçekleştirildiğini dile getirdiler.

Oda Başkanımız Zeki şimşek de, “TMO arpa satış ve dağıtımlarından haberdar olan az sayıda üretici nakliye konusunda ciddi sıkıntılar yaşarken çok sayıda üreticimizde bu hizmetten bihaberdi. Sivas Başmüdürlüğümüzü ziyaret ederek bu hizmete aracı olmak istediğimizi, her türlü desteğe hazır olduğumuzu bildirdik ve olumlu karşılandı. Çiftçilerimize duyurmamızla kısa sürede bin 300 ton müracaat oldu ancak 219 üreticimize 265 ton dağıtım yapılacak. Satış ve dağıtımlar devam edecek ama şimdiki talebimiz müracaat sayılarının tamamının üreticilerimize verilmesidir. Bu konuda da yetkililerimizin olumlu cevaplarını bekliyoruz” dedi.

Başkan Şimşek, İmranlı, Akıncılar, Gölova ilçelerimizin de arpa dağıtımında tesislerimizden yararlanacağını bildirdi.