Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Ziraat Odası Meclisi Derbent Köyünde Toplandı

Ziraat Odası Meclisi Derbent Köyünde Toplandı

Zara Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Toplantısı Derbent Köyünde gerçekleştirildi. Derbent Köyü Muhtarlık Toplantı Salonunda bir araya gelen meclis üyeleri, toplantı sonrası bölge muhtarları ve çiftçileri ile istişare toplantısı yaptı.

Toplantıya konuk olarak katılan SGK Zara Şube Sorumlusu İbrahim Gürler, çiftçilerin sorularını cevapladı. Gürler, Tarım Bağ-Kur’u hakkında bilgi sundu.

Toplantıda çiftçileri dinleyen Oda Başkanı Zeki Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odaları Genel Merkezi’nin ortaklaşa üzerinde çalışma gerçekleştirdiği hayvancılık ve tarım politikaları ile ilgili projeler hakkında bilgiler verdi.

Hayvancılığın bölgemizde yaygınlaşmasının zorunlu olduğunu ifade eden Şimşek, tasarı aşamasında olan projelerin çok yakında belirginlik kazanacağını söyledi.

Çiftçi Kayıt Sistemi dosyaları ile ilgili de odanın çalışmalarını hatırlatan Şimşek, “ÇKS dosyaları ücretsiz olarak odamız personeli tarafından yapılmaktadır. Bizzat çiftçilerin doldurması, bilmiyorsa arzuhalcilere veya bilen kişililere yaptırılması gereken ÇKS dosyaları ile ilgili ücretsiz hizmet sağlayan Zara Ziraat Odamız Türkiye’nin sayılı odalarının başında gelmektedir. Personelimizin doğrudan bir yükümlülüğü olmamasına rağmen, bu dosyaların oluşturulmasında çiftçilerimize destek olmak adına hizmet vermekteyiz” diye konuştu.

Oda olarak çiftçilere gönderilen bildirilere de değinen Şimşek, “Türkiye genelindeki tüm odalarımızda bir çok kurumda olduğu gibi 2008 yılına kadar bilgisayarlı bir sistem yoktu. Odamıza gelen vatandaş kimliğini veriyor, dosyalardan çıkarılıyordu. 2008 yılında sistemin kurulması üzerine, sekreterliğimizin de gece gündüz demeden çalışmaları ile tüm üyelerimiz 2015 yılına kadar sisteme yüklendi. 10 bin kişinin bilgisi sisteme yüklendikten sonra yapılan düzenlemelerle kayıtlı çiftçi sayımız 6 bin faal çiftçi olarak görünmektedir. Bilgilendirme hususunda çiftçilerimize odamız olarak, tüm odalarımızla aynı anda mektup gönderdik. Bu mektubu göndererek hem kişileri bilgilendiriyoruz, hem varsa ait borçlarını tebliğ ediyoruz, hem de odaya gelerek durumunu bildirmesi sağlanılıyor” dedi.

Derbent Köyü Muhtarı Çetin Yolcu da yaptığı konuşmasında, “Köyümüze gelerek meclis toplantısını köylülerimizle birlikte yapan Zara Ziraat Odası meclis üyelerine ve komşu köylerimizden köyümüze gelen muhtarlarımıza, çiftçilerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.