Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açıldı

Zara'da Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açıldı

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açıldı. Zara Ziraat Odası ile Şehit Vahip Dinler Halk Eğitim Merkezi ortaklığında Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açıldı.

Zara Ziraat Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen kurs ile ilgili AA muhabirine açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, "10 gün devam edecek kursumuzda çiftçilerimize tıpta ve gıda sektöründe yer alan yaygın türlerin tanınması, bitkilerin hangi alanlarda ne gibi faydalarının olduğu, ilçemizde yaygın olan tıbbi ve aromatik bitki türleri, yetişme koşulları gibi bilgiler anlatılacak" dedi.

72 saatlik bir kurs programının sonunda katılımcılara sertifika verileceğini de bildiren Şimşek, "Şuan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine önem verilmektedir. Ciddi devlet destekleri sağlanmaktadır. Zaralı çiftçilerimizin üretim türlerini zenginleştirmesi ve bölgede devamlı üretimin sağlanılması amacıyla kursumuzun önemli olduğunu düşünmekteyiz" dedi.