Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara'da hasat sonu şenliği yapıldı.

Zara'da hasat sonu şenliği yapıldı.

SİVAS (AA) - Sivas'ın Zara ilçesinde hasat sonu şenliği düzenlendi.

Zara Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Şeyh Merzuban Mahallesi kırsal alanında  düzenlenen hasat sunu şenliğinde konuşan Kaymakam Mehmet Sayın, "Çiftçilerimiz bölgelerinde doğru ürün yetiştirdiklerinde istenilen verim alınır. Bu hususta da çiftçilerimizin bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Çelik ise; "İlçemizde hasat döneminin sonuna gelinmesi dolayısıyla düzenlenen şenlikte biraraya geldik ve bir eski örf adetimizi canlandırdık. Çiftçilerimize bereketli, kazançlı ürün dönemi geçirmelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ufuk Ateş de, "Bölgemiz yem bitkisi yetiştiriciliğine uygun bir toprak yapısına sahiptir. Daha çok yem bitkisine ağırlık verilmesi çiftçilerimizin emekleri için doğru bir tercih olacaktır" dedi.

Geçmişten gelen bir geleneği canlandırdıklarını söyleyen Oda Başkanı Zeki Şimşek de, "Hasat sonu geldiğinde evlerde kömbe pişirilir, ikramlar yapılırdı. Biz de bu geleneğimizi hatırlatmak, çiftçilerimize ürünlerini en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için iyi niyet temennilerinde bulunmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kömbe ve börek ikramı yapıldı, Oda Başkanı Zeki Şimşek ile birlikte biçerdövere binen Kaymakam Mehmet Sayın, tarlada bir süre yulaf biçti.