Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara’da Buzağı Yarışması Düzenlendi

Zara’da Buzağı Yarışması Düzenlendi

Bu yıl 17.si düzenlenen Zara Bal ve Kültür Festivali etkinlikleri çerçevesinde buzağı yarışması düzenlendi.

Organizasyonluğunu Zara Ziraat Odası Başkanlığı’nın üstlendiği yarışmaya Zara merkez ve köylerinden 46 besicinin yetiştirdiği 50 buzağı jüri önüne çıktı.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek ile birlikte bir kooperatif müdürü, bir veteriner hekim, bir zooteknist ve iki yetiştiricinin yer aldığı jüri üyeleri, besicilerin özenle yetiştirdiği buzağıları oyladılar.

Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen etkinliğin sonunda 15 numarayla yarışmaya katılan Sedat Arslan’ın yetiştirdiği buzağı birinci olurken, Zafer Şen’e ait 28 numaralı buzağı ikinci, Hüseyin Demirtaş’a ait 24 numaralı buzağı üçüncü oldu. Ayrıca Ahmet Şimşek’e ait 23 numaralı buzağı jüri özel ödülüne layık bulunurken, 35 ve 36 numaralı ikiz buzağılar da sempati ödülüne layık görüldü.

Yarışmanın ardından Kaymakam Yunus Kızılgüneş, Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Şaban Demirel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Kurt tarafından dereceye giren buzağıların sahiplerine altın ve başarı belgeleri takdim edildi. İlçe esnaflarının sponsorluğunda buzağı sahiplerine yem ödülü verildi.

Yarışma sonrası açıklama yapan Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da festivalimizin buzağı yarışmasının organizasyonluğunu üstlenerek ilçemiz hayvancılığının teşvikine katkı sağlamaya çalıştık. Bu organizasyonda bizleri yalnız bırakmayarak yarışmamıza katılan üreticilerimize, yarışmamızın ödül kısmına katkı sağlayan; Hüseyin Kaya, Muttalip Yiğit, Feramus Tekin, Kamuran Koca, Abdullah Eser ve Hasan Öztürk’e teşekkürlerimizi sunarız” dedi.