Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası TMO İçin çalışma başlattı

Zara Ziraat Odası TMO İçin çalışma başlattı

Oda Başkanı Zeki Şimşek yaptığı açıklamada, “İlçemizdeki üreticilerin ürünlerinin alımlarının yapılması için Toprak Mahsulleri Ofisi’ne başvuruda bulunduk. Geçici Alım Şubesi’nin ilçemizde açılabilmesi için odamıza ait Küçük Sanayi Sitesindeki bina, arsa ve 60 tonluk kantarın alımlarda kullanılmak üzere tahsisini gösterdik. TMO’dan gelen teknik heyet tarafından ilçemize yapılan ziyarette kullanıma tahsis ettiğimiz alanda incelemelerde bulunuldu” dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ilçede alım yapılması amacıyla Geçici Alım Şubesi açılması için girişimlerde bulunuldu.

Şimşek, “İncelemelerin ardından heyet, alanın ve kantarın uygun olduğunu ve daha önce de alımın yapıldığını belirttiler. Şubenin açılması durumunun ilçeden çıkacak hububatın kalitesine göre belirleneceği belirtildi” diye konuştu.

Daha öncede Kalıcı Alım Şubesi açılması için girişimlerde bulunduklarını belirten Şimşek, “Geçici alım Şubesi’nin açılması için odamız olarak üzerimize düşen görevi yaptık. TMO tarafından ilçemizde alım yapılabilmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapmaya devam edeceğiz.. Yeter ki ofis, ilçemizde alım yapsın. Ofisin alım yapması üreticinin emeğini koruması demektir. Bu yıl mahsulün iyi çıkmasını umut ederek şubenin açılmasını temenni ediyoruz” dedi.