Zara Ziraat Odası > Haberler > ZARA ZİRAAT ODASI MECLİSİ, AYLIK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

ZARA ZİRAAT ODASI MECLİSİ, AYLIK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Tuzlagözü köyü konağında düzenlenen toplantıda, bölge çiftçileri sorunlarını dile getirdi.

Oda Başkanı Zeki Şimşek, desteklemeler, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), tarım arazileri, Genç Çiftçi Projesi, oda aidatları konularında çiftçilerin yönelttiği soruları cevapladı.

TMO'ların özel sektör tarafından kurulan depo tesislerini kiralayarak üreticinin hububatını türüne ve özelliğine göre depolayıp belge vereceğini belirten Şimşek, "Bu sistemle yeni bir özel sektör alanı oluşturulmuştur. Hafik ilçesi yakınlarında da bu depo tesisi kurulmuştur. Hisseli tarım arazileri için mutlaka veraset ilamı yapılmalıdır. Veraset intikali olmadığı takdirde arazi ölen kişinin üzerinde görünür. Köylerimizde en çok karşılaştığımız soru ve sorun budur." dedi.

Zara Sosyal Güvenlik Kurumu Müdür Vekili İbrahim GÜRLER çiftçilerin bağ-kurla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Toplantıya, Zara Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Akbulut, yönetim kurulu ve meclis üyeleri,Oda Genel Sekreteri Zikri BEDİR, Tuzlagözü Muhtarı Sami Yiğit Karslılar Köyü Muhtarı Hasan SEVEN ve çok sayıda çiftçi katıldı.