Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Zara Ziraat Odası köy gezileri

Zara Ziraat Odası köy gezileri

Zara Ziraat Odası tarafından sosyal-ekonomik yapının yerinde gözlemlenmesi amacıyla başlatılan köy gezileri programının üçüncüsü gerçekleştirildi.

Daha önce Beypınar ve Bolucan bölgelerine düzenlenen programın üçüncüsünde Şafaklı, Ütükyurdu, Çorak, Söğütlü, Avşar, Kürünlü, Atalan, Kaylukaya köyleri ile Kazelören ve Kabalaklı mezraları ziyaret edildi.

Gezi programları hakkında açıklama yapan Oda Başkanı Zeki Şimşek, “İlçemiz kırsalı çiftçilik ve hayvancılık odaklı ekonomik yapıya sahiptir. Bu nedenle köylerimizde bu iki unsur olmazsa olmazımızdır. Zara’da tarımsal faaliyetlerde üretim yapılmadan tüketime dayalı bir sistem mümkün değildir. Zara ilçemiz kırsalında sosyal ve ekonomik yapının yerinde gözlemlenmesi ile ilgili alan taraması yaparak köylerimizin durumunu değerlendirmekteyiz. Farklı bölgelerimizde tarımsal ve sosyal faaliyetleri gözlemleyerek raporlamak adına üçüncü gezimizi düzenledik” dedi.

Köy gezilerinin periyodik olarak devam edeceğini ifade eden Şimşek, “Bölge bölge ziyaretlerimizi yaparak kısa sürede tamamlamayı, gezilerimiz neticesinde ortaya çıkan durumu rapor haline getirmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Köy gezilerinin üçüncü kısmında ziyaret edilen 8 köy ve 2 mezrada tarım faaliyetlerini muhtarlarla görüştüklerini ifade eden Şimşek, “Bu köylerimizde sosyal yapıyı destekleyici bir çok altyapı devletimiz tarafından sağlanılmış durumdadır. Köy içi düzenlemeler, dere ıslahı gibi çalışmalarla köylerimiz değişim yaşamaktadır. Muhtarlarımızın sosyal alanda yaşadıkları tedirginlik köy içi parke çalışmalarında devlet-vatandaş işbirliği konusunda vatandaşların ekonomik yeterliliğe sahip olmaması, Gurbetçisinden yeterli desteği alamaması nedeniyle parke çalışmasını yapamadıklarını veya talep edemediklerini ifade ettiler” dedi.