Zara Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Zara Ziraat Odası > Haberler > Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Merkezi Teknik Müşavirleri Zara ilçesini ziyaret etti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Merkezi Teknik Müşavirleri Zara ilçesini ziyaret etti.

İlk olarak Zara Ziraat Odası Başkanlığı'na gelen Sezer Atsan ve Hüsnü Ege, Oda Başkanı Zeki Şimşek'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Kaymakam Mehmet Sayın, Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala ve Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ufuk Ateş'i makamlarında ziyaret eden heyet, TZOB çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Atsan ve Ege, ziyaretlerin ardından Zara Ziraat Odası Başkanlığı'na ait depolarda Buğday Eleme Tesisinde ve ilçede başka olmayan 16 metre uzunluğunda 70 ton ağırlık kapasiteli Kantar da incelemelerde bulundu.

Atsan, ziyaretlerin sonunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, TZOB olarak ülke genelinde il ve ilçeleri gezerek oda faaliyetleri ve çiftçilik faaliyetlerini incelediklerini belirtti.

Tarımsal faaliyetler ve çiftçilerin çalışma şartları hakkında raporlar oluşturduklarını da aktaran atsan, "Çiftçilerimizin karşılaştıkları sıkıntılar ve dertlerini yerinde dinleyerek oluşturmakta olduğumuz raporları genel merkezimize ulaştırıyoruz. Oda Başkanımız her an sahada, köy köy gerçekleştirdiği ziyaretleri bizlere ulaştırarak çiftçilerimizin sorunlarına çözüm arayışı yapmakta. Zara Ziraat Odası, yaptığı bu alan çalışmaları ve oda faaliyetleriyle önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Çks belgelerinin yakında Ziraat Odalarına verileceğini ve Aydın ilimizde pilot olarak başladı." diye konuştu.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek"Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanımız Sayın Şemsi BAYRAKTAR her zaman çiftçimizin temsilcisi ve yanında olmuştur.Çiftçilerimizle ilgili çok kanunun çıkmasını sağlamıştır.İl ve İlçelerdeki Ziraat Odalarımızda her zaman çiftçisinin yanındadır.Türkiye geneline teknik Müşavirler Ziraat Mühendisleri göndererek çiftçinin durumunu ilinde ilçesinde kasabasında,köyünde tarlasında görmek istemiştir.Gidecek olan raporlara göre çözüm arayacaktır.Bizde ilçemizdeki sorunları tek tek ilettik.Gübre,Mazot, yem gibi girdilerin iki katı yükseldiğini çiftçimizin bu yıl gübre kullanmadan ekim yaptığını,ilçemizde ekilen alanın 600 bin dekar olduğunu bunu sadece 125 bin dekarının Çks ye girdiğini,Hayvancılığın para etmediğini,Desteklemelerin zamanında yatırılmadığını,Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım krediye olan borçlarını ödeyemediğini,İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin her evraktan para aldığını (çks ve işletme belgesi),Köylerimizde genç nufusun kalmadığını vb. sorunları raporlar halinde Zara Ziraat Odası olarak Türkiye Ziraat Odaları Birliği yetkililerine ilettik."dedi